trebalo je da se drzis te ribe. kad si je ispustio iz saka otisla je i 132ka dodjavola.
jbg, valjda cu ga nadziveti.
imam ja sada 132ku 2000 iz '77. ali nije bas u sjajnom stanju. mislim da mi se ne isplati da je vracam u originalno stanje, bilo bi tu dosta posla. takodje, dugo mi se mota po glavi ideja neke restomod varijante. mislim da je ova koju trenutno imam idealna za tako nesto. nije mnogo trula, nikada nije ozbiljno udarana. kad bi je malo rasirio, spustio, ubacio motor od oko 200ks...
ja licno lovim bas neku od tih poslednjih serija, '80. ili '81. godiste, inezione electronica climattizata. eventualno bih joj uglavio jos volumex kompresor od argente i to je to.
glavni problemi sa 132kama iz mog iskustva, a imao sam 5 komada:
prva, moj prvi auto uopste, dizelka 2500ccm - presla oko 500.000km. udarana nekoliko puta, bar 3 puta teske havarije. enterijer se sav pokrivio i poodlepljivao od sunca. otrunula tu i tamo, limarija uradjena, jos je vozio, zveknuo motor, uradio motor, jos vozio. dopizdela mi je na kraju. znas kako je kad na je na autu za sta god se uhvatis poluispravno.
druga, isto dizelka, kupio je za delove. malo vozio i rastavio. trula k'o dulek. neverovatno koliko je istrunula. kao da su je drzali u solani. enterijer isto raspad.
treca, benzinjara 2000, raspad enterijer, bila na krovu u nekom trenutku, enterijer raspad, trula
cetvrta, 1800 special. 111ks, automatski menjac, sper diferencijal. odlican entrijer, trula limarija.
peta, 2000 benzinjara. srednje zalostan enterijer, tu i tamo trula, nije strasno. nelupana. izgleda da je tokom 90tih uvezena iz italije.
za neupucene: 1800 i 2000/2000ie/2500d se razlikuju u mnogo detalja. potpuno drugi enterijer za pocetak
1800 imaju mnogo kvalitetnije enterijere od 2000 ali sta cu kad mi se ne svidjaju.
1800 je mnogo zivlja i bolje ubrzava od 2000. kraci diferencijal, i pozadi disk kocnice.
sve verzije su postojale sa automatskim menjacima ali je u pitanju 3 brzinski automatik koji ih skroz obogalji po pitanju performansi.
imam brdo delova od svih verzija, jedino mi fale tapacirunzi vrata za verziju 2000/2500d u dobrom stanju. ako ih neko negde ima ili nadje - placam suvim zlatom